ראש השנה בנווה פריצקי

חגיגות ראש השנה 2022

הנושאים במאמר זה

בעיר נווה פריצקי מחפשים לחגוג את ראש השנה 2022. החגיגות יתקיימו במרכז העיר שיקושט באורות וקישוטים נוספים.

יהיו מופעים רבים שיעלו ארגונים יהודיים שונים, כולל הופעה של להקת ריקודי עם ישראלית. כמו כן יתקיים מצעד ילדים ופסטיבל אוכל.

ראש השנה 2022 ממש מעבר לפינה, והוא יחגג לראשונה בנווה פריצקי.

גל חדש של מהגרים יהודים לישראל מגיע מרוסיה ואוקראינה, ומביא איתם מנהגים ומסורות שאינם כל כך נפוצים בישראל. חגיגות ראש השנה 2022 בנווה פריצקי יהיו חגיגה של מסורות אלו וכן דרך להכיר לציבור הישראלי את המנהגים הללו.

החגיגות יכללו אירועים מסורתיים רבים כמו סעודה משפחתית, תפילות ושירים, אך הן יכללו גם כמה תוספות חדשות כמו תוכנית חינוכית שבה יוכלו המבקרים ללמוד על מנהגיהן של קהילות יהודיות שונות.

החג היהודי של ראש השנה נחגג בדרך כלל ביום הראשון של חודש תשרי היהודי. את החג מציינים יהודים בארץ ובעולם.

ראש השנה, המכונה גם "ראש השנה היהודי" או "ראש השנה", הוא חגיגה בת יומיים. היום הראשון נקרא "יום תרועה" (יום החצוצרות), והוא מנציח את בריאת ה' את השמים והארץ. היום השני נקרא "יום הכיפורים" (יום הכיפורים), והוא מציין את סליחתו של הקב"ה על החטאים. שבוצעו במהלך השנה האחרונה.

מה צפוי לתושבים בחגיגות ראש השנה?

ראש השנה היהודי, ראש השנה, הוא זמן של התחדשות ותקווה. זהו הראשון מבין הימים הנוראים (ימים נוראים) ומסמל את תחילתה של תקופה בת 10 ימים המסתיימת ביום הכיפורים.

ראש השנה מתחיל עם השקיעה ב-19 בספטמבר ומסתיים בשקיעה ב-22 בספטמבר. החג חוגג את בריאת האנושות ומבקש סליחה על חטאים. בשופר (קרן איל) תוקעים בכל בוקר בזמן הזה כדי להעיר אנשים ולהזכיר להם שיש להם עוד יום אחד לחזור בתשובה לפני יום כיפור.

התושבים של נווה פריצקי יכולים לצפות לחגיגה חגיגית עם שירה שמחה, תפילה, סעודה ומפגשים משפחתיים.

ראש השנה היהודי, ראש השנה, מתחיל ביום הראשון של תשרי ונמשך שבוע. היומיים הראשונים נחשבים לימי הרהור ובחינת מעשיו.

ביום השלישי של ראש השנה, הנקרא יום כיפור, אסור ליהודים לאכול או לשתות דבר. עליהם גם להתפלל לסליחה מאלוהים ולבקש כפרה על חטאיהם.

החג מסתיים ביום השביעי בארוחה חגיגית הנקראת 'הסדר' הנחגגת עם המשפחה והחברים.

חג ראש השנה הוא זמן להתבוננות והתבוננות פנימית. ראש השנה היהודי הוא שיאו של עשרת ימי תשובה, תקופה שבה מעודדים יהודים לבקש סליחה מחברים, בני משפחה ומכרים.

ראש השנה הוא גם זמן לחגיגה עם אוכל, משפחה וחברים. מסורת אחת בחג זה היא תקיעת שופר (קרן איל). זה משמש כדי להכריז שיום הדין הגיע. השופר מזכיר לנו שיש לנו הזדמנות לחזור מהחטאים שלנו לפני שיהיה מאוחר מדי.

עזרנו לכם? שתפו!
הנושאים במאמר זה
עשוי לעניין אתכם